Åsa Lowden Kastel

Åsa Lowden Kastel har studerat på både Nyckelviksskolan och Konstfack. Hon har medverkat i separatutställningar och samlingsutställningar sedan 1983.

Åsa är verksam som utbildningsansvarig för Konst & Hantverk på Vårdingeby Folkhögskola.

Om somrarna håller hon akvarellkurs på Svenska Kulturcentret Lendas. Akvarell och textil applikation och broderi.

"Måleriet har varit min grund genom livet. Naturen och medmänniskor är mina motiv. Starka färger och tydliga former. Tidvis visar sig gråskalan i ett konstnärligt projekt.

Jag är människa. På varje plats. Ger mig av.

Söker i mötet. Talar språk jag inte behärskar.

Målar träden, marken.

-Till minnet av min mor som gav mig lusten att resa.

En dedikation min pappa skrivit.

Farmor, född vid havet, bosatt i granskogen, en själ som vill vidare i sin längtan till konsten, litteraturen, musiken, teatern.

Samtal om det väsentliga. Blomdoft, solvärme, havsvatten. Händernas lust att skapa maträtter, kläder, broderi. Smeka en människas kind.

Farmor, jag läser dina brev, målar av fotografier. Främlingen ger sig tillkänna."

(Statement, Å.Lowden Kastel)

asa@ramverk.com