Magdalena Blom

Magdalena Blom har ställt ut regelbundet sedan 2006, både i Sverige och internationellt och har en kandidat i Fri Konst från National College of Art and Design i Dublin, Irland.

Sedan juni, 2017 driver Magdalena Galleri Majkens – ett feministiskt konstgalleri i Midsommarkransen.

"Min praktik tar ofta upp ämnen som människan och naturen, kvinnlighet och föräldraskap. Dessa koncept styr till stor del vilket medium jag väljer att arbeta i. Bland annat kolteckning med kollageteknik applicerat med symaskin, men även träskulptur eller filmproduktion.

Det som är genomgående i både process och färdiga verk är mitt intresse för själva berättandet. Detta förkroppsligas på ett humoristiskt och personligt sätt i mina kortfilmer, vilka har visats på diverse filmfestivaler. För min senaste film A Child (2015-16) som valdes ut till filmfestivalen Brood Film Fest i Exeter, England, stod den gravida kroppen och ett surrealistiskt bullbak i fokus."

(Statement, M. Blom, 2017)

www.magdalenablom.se

Instagram: magdalena_blom