Sven Björsten

Sven Björsten är en Järnabaserad konstnär som medverkar i årets Järna Open Art i Bildgalleriet i Gula villan.

"Jag målar ganska naivistiskt, jag har ingen skolning. I början var jag mycket intresserad av bildernas psykologiska innehåll vilket resulterade i ofta ganska surrealistiska målningar.

Numera har mitt intresse för själva designen av bilden ökat, och jag väljer oftast motiv som inte rör mitt eget inre i för hög grad. Inspirationen är mestadels naturen, vetenskapen och människors relationer. Jag målar oftast den biologiska naturen filtrerad och omvandlad genom min fantasi. Av någon anledning som jag inte själv har grepp om är det framförallt lägre livsformer som intresserar mig. Jag är också (bland annat) utbildad biolog men har aldrig jobbat som sådan. Det är inte miljömedvetenhet som driver mig utan jag höll på med småkryp och bilder av sådana redan i elvaårsåldern. Det var naturen själv som kallade."

(Statement, S. Björnsten)

sven_bjorsten@hotmail.com