Sven Björsten 

Sven Björsten är en Järnabaserad konstnär som medverkade i Järna Open Art 2019 i Bildgalleriet i Gula villan."Jag målar ganska naivistiskt, jag har ingen skolning. I början var jag mycket intresserad av bildernas psykologiska innehåll vilket resulterade i ofta ganska surrealistiska målningar.

Numera har mitt intresse för själva designen av bilden ökat, och jag väljer oftast motiv som inte rör mitt eget inre i för hög grad. Inspirationen är mestadels naturen, vetenskapen och människors relationer. Jag målar oftast den biologiska naturen filtrerad och omvandlad genom min fantasi. Av någon anledning som jag inte själv har grepp om är det framförallt lägre livsformer som intresserar mig. Jag är också (bland annat) utbildad biolog men har aldrig jobbat som sådan. Det är inte miljömedvetenhet som driver mig utan jag höll på med småkryp och bilder av sådana redan i elvaårsåldern. Det var naturen själv som kallade."


(Statement, S. Björnsten)


sven_bjorsten@hotmail.com

Havsanemon
Havsanemon
Färgat akryltusch på papper
Bläckfisk
Bläckfisk
Lilja
Lilja
R8abcd
R8abcd

FÖR MER NYHETER

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER ------------->

Järna konstnärsförening | info@jarnakonstnarsforening.se | organisationsnummer 802444-8824 | Bankgiro 535-1424 | Swish: 123 431 70 87

      © Järna Konstnärsförening / Web design: Magdalena Blom 2020