Famnen full
Famnen full
Grönt är Skönt
Grönt är Skönt
Broderi röra
Broderi röra
Fritt yllebroderi med applikation.
Fritt yllebroderi med applikation.
Två blå....
Två blå....

Jag har under livet ägnat mig åt att skapa i olika textila material och tekniker.

Redan från början har jag föredragit den magiska ullen i alla dess former. Tidigare har jag framför allt fördjupat mig i tredimensionell tovning och därefter parallellt med mitt yrkesarbete vidareutvecklat mig genom att delta i kurser med textil inriktning på bland annat Handarbetets Vänner, Sätergläntan samt vid Linköpings Universitet och folkhögskolor. 


Mitt skapande har mer och mer övergått till broderi, det fria broderiet, och de senaste åren har jag särskilt fördjupat mig i yllebroderi med applikation. Jag utgår gärna från folkkonstens textilier, föredrar att kombinera det traditionella med nytt, väljer ofta starka färger. Lust och idéer uppstår många gånger utifrån ett vackert ärvt band eller en gammal spets från secondhandbutiken. Motiv från naturen är också en inspiration. Jag känner tidigt i processen vilka färger jag vill använda för att nå det uttryck jag vill åt. Av vadmal, kläde och trådar av ull broderar jag gärna stora sköna kuddar. Med det fria broderiet känner jag att jag hittat ett uttryckssätt jag vill vidareutveckla. 


Jag har min ateljé hemma i Hölö, och har deltagit i flera samlingsutställningar på Kulturcentrum Hölö Kyrkskola, t.ex. Trasor, Trådar & Trassel våren 2023. 


/Anna-Karin Bengs        

 

ak.bengs@telia.com