Octagon 1, 2016
Octagon 1, 2016
Fertilization of the Universe, 2019
Fertilization of the Universe, 2019
Octagon 8, 2017
Octagon 8, 2017
The Lock, 2016
The Lock, 2016
Born to be a Planet, 2018
Born to be a Planet, 2018

Olle Sundberg är en Järnabaserad konstnär som senast medverkade i BLÅTT i Ytterjärna Kulturhus 2020


-Behovet att skapa och gestalta har funnits med mig sedan jag var liten. I tonåren började jag rita och måla allt mer, min egen fantasivärld började då ta form. Så målade jag på till 25 års ålder. Annat tog vid.


Mitt konstnärsliv vaknade till liv igen under en yogaresa där Vedic Art ingick. Jag fann där en frihet och ett andetag jag saknat. Då hittade jag tillbaka.


Jag målar hellre stort än smått, hellre fort än långsamt, hellre intuitivt än övertänkt. Oftast vet jag inte vart det hela ska ta vägen när jag börjar på en duk. Kan starta i ren ”Action Painting” där slumpen får vara med och visa vägen. Ibland har jag en vision, eller till och med en skiss att utgå ifrån, andra gånger är det en inre övertygelse som måste fram på det mer andliga planet. Jag växlar från det abstrakta till det mer figurativa. Färg, form och estetik är viktigt … jag ser alltid tavlorna som designelement som ska fungera i ett hem.


Processen är njutningen, det är ett fysiskt och psykiskt arbete som skapar gestaltning. När tavlorna lagt sig så fungerar de också som inre dagböcker.


/Ols, 2019, Årsta & Agdala

www.ols.se