Acrylikink
Acrylikink
acrylicink
acrylicink
acrylskog
acrylskog
acryl1
acryl1
Livets krydda
Livets krydda
akryl på canvas, 40x50 cm
Mot sommaren
Mot sommaren
akvarell, yttermått 40x50 cm
Livets ljus
Livets ljus
alcoholic ink på yupipapper, 40x50 cm

Susanne deltog tidigare i föreningens utställningar Grönt Liv 2021 och i Järna Open Art 2020. Hon delade med sig om sina arbetsprocesser i texten här nedan och om hur hon upplevt året som gått.


-Just nu arbetar jag med akvarell, då jag gillar det oförutbestämda och det flödiga i den tekniken. Jag arbetar med mixed media och acrylic pouring. Jag älskar att få fram olika effekter. Detta genom att använda exempelvis modelleringspasta, plastfolie, fingrarna, och målar mycket med lager på lager. Vad beträffar pouring medium är det så spännande att se hur färger och mönster bildas.


Den sociala distansieringen har gett mig mer tid att vara i ateljén även om den idag är ett rum i huset. Jag har haft mer tid att tex delta i webkurser, studerat andra konstnärer i deras arbeten via youtube.


Förutom att gå kurser, gillar jag att finna former i naturen. Min syster och jag letade drivved några somrar och fann de mest otroliga konstverk utförda av naturen själv, sånt gör mig kreativ. Försöker också ordna träffar med vänner som är intresserade av måleriet men inte vågat ta steget fullt ut. De brukar få testa olika tekniker så som akvarell, akryl, tusch, spray (det är så kul). Jag önskar att många fler kunde fastna i måleriet och finna glädjen med skapandet. Jag har också haft förmånen att arbeta med konstnärsmaterial vilket gett mig möjligheten att arbeta med olika tekniker.


I mitt tidigare arbete, hos en stor leverantör av konstnärsmaterial, sponsrade vi konstnärer med material. Vi sponsrade barnhem med material anpassat till dem och deras lärare, med önskan att intresset för måleri skulle skapas i tidig ålder.


Ett av de bästa konstverk jag äger är en målad teckning av mina barn när de precis hade börjat skriva. Den värmer mitt hjärta än idag fast det är länge sedan jag fick den. Den finns uppsatt i min atelje och berör mig otroligt.


/S. Askinstagram/susask_art