Marianne Kube

Marianne Kube medverkade i Järna Open Art 2019 med delad öppen ateljé i Hölö Kyrkskola och ställde ut sitt projekt om Carl Sture i Järna bibliotek t.o.m 29 juli 2020.Carl Sture 1555- 1598

Lagman i Stockholms län. Han lät uppföra det första slottet i Tullgarn (Tollegarn) då han var häradshövding i Hölbo Härad (Hölö).

Hans maka Karin Joensdotter lät uppföra det stora gravmonumentet över honom i Hölö Kyrka, där hon också själv ligger begraven.

Jag har gjort frottage (avklappning) med fet krita på en del av den uthuggna texten på gravmonumentet, samt avbildat Carl Sture och hans hustru i torrpastell. Därefter har jag gjort ett kollage av alltsammans.

Bilderna av slotten Tullgarn och Hörningsholm, som de såg ut på 1500-talet, har jag hittat i boken ”Suecia Antiqua et Hodierna” som Erik Dahlberg avbildat på 1600-talet.


Jag är mycket intresserad av  människor som motiv, porträtt, människor i rörelse osv, men även landskap och natur. Jag arbetar mest i akvarell och jag tecknar, gärna kroki. Jag delar ateljé i Hölö Kyrkskola men arbetar också i sommarboendet på Mörkö.


(statement, Marianne Kube)www.mariannekube.se

Carl Sture-monumentet
Carl Sture-monumentet
frottage, kollage
Lindyhop
Lindyhop
krita
Allvar
Allvar
akvarell
Vattenvarelser
Vattenvarelser
akvarell

FÖR MER NYHETER

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER ------------->

Järna konstnärsförening | info@jarnakonstnarsforening.se | organisationsnummer 802444-8824 | Bankgiro 535-1424 | Swish: 123 431 70 87

      © Järna Konstnärsförening / Web design: Magdalena Blom 2020