Jenny Lindberg Skog medverkade digitalt i Järna Open Art 2020 med text och video om hennes ateljéarbete här nedan.


-Under våren blev jag sjuk och var hemma från jobbet i sju veckor. Då blev jag isolerad eftersom jag inte kunde träffa några andra än min familj. Det var ganska tufft och påverkade mitt mående. När jag mådde bättre fysiskt så orkade jag måla och hade på så sätt lite mer tid till det då jag fortfarande behövde hålla mig hemma. Då gjorde jag två tavlor som jag skulle vilja kalla ”Corona diary” eller kanske ”after Corona” och som speglar hur jag mådde då.


Jag håller mig kreativ genom att måla regelbundet men det blir ofta i perioder. Kan gå veckor utan att jag målar men så kommer jag in i ett ”skov” och målar mer intensivt i ett par veckor. Jag har fått lära mig att ha flera målningar på gång samtidigt för att lättare hålla igång och inte komma av mig när jag ”fastnar” med en tavla (som det lätt kan bli för mig annars). Gärna tavlor på gång i olika ”stadier”; en del bakgrunder där det är mer att ”lajja loss” och andra som kräver mer pillande.


Jag har gått en online-kurs under 2019/20 ”Måla och stråla” ledd av konstnären Ania Witwitzka som varit fantastiskt inspirerande. Jag är även med i Facebookgrupper och följer andra konstnärer på Instagram – det ger massa inspiration.


Jag har inte varit så värst konstintresserad men min pappa målade. Själv hade jag aldrig en tanke på att jag skulle börja måla då det var hans grej liksom. Han målade bland annat fantastiska havs- och klippmålningar. Han gick bort för 24 år sedan, alldeles för tidigt, så hans målningar betyder förstås mycket för mig.Jenny har tidigare medverkat i samlingsutställningen BLÅTT i YtterJärna Kulturhus, Järna Kulturfest och Järna Open Art 2019. 


-Jag hade aldrig haft en tanke på att måla förrän jag kom i kontakt med Vedic art 2012. Det som tilltalar mig med Vedic Art är både filosofin och lekfullheten. Jag tycker om att experimentera med olika material och strukturer. Oftast blir mina målningar en icke-realistisk skildring av naturen. En kombination av två källor till återhämtning, att vara i naturen och att skapa. 


Ett citat från en kurs i VA:

"Inom vedic art skiljer vi inte på skapande och övande, vi skapar medan vi övar och övar medan vi skapar".


/ J. Lindberg Skog

instagram/skaparmyran


jennyskog74@gmail.com